De waarde van IT Certificering [vc_btn title=”Cisco” color=”orange” link=”http://it-university-new.silviya.dev.ventom-solutions.com/certifications/cisco-certifications”] [vc_btn title=”Microsoft” color=”orange” link=”http://it-university-new.silviya.dev.ventom-solutions.com/certifications/microsoft-certifications”]

Wil je bijblijven in de ICT wereld dan moet er geïnvesteerd worden in de kennis van mensen. In het belang van de continuïteit van de onderneming moeten immers de systemen draaiende blijven. Automatisering begeeft zich naar een steeds hoger niveau. Met als gevolg dat fouten en onvolkomenheden veel grotere consequenties kunnen hebben, soms verborgen zitten en in een later stadium de bedrijfsvoering kunnen beïnvloeden. De verder voortschrijdende techniek maakt het ook steeds belangrijker om medewerkers qua kennis op niveau te houden. Opleiden is hierbij een onmisbare component. Een jaar niet opleiden en je kennis als IT’er is een aanzienlijk stuk minder waard. Dus in kennis investeren? Ja, maar wel op een efficiënte manier.

Wel of geen IT certificering?

Voor wie is certificering eigenlijk belangrijk? Voor de medewerker of voor de manager van een ICT afdeling? De IT certificeringen worden door de medewerker in het CV gezet en vervolgens stijgt de waarde van de medewerker en loop je als manager het risico dat de medewerker met de investering aan de haal gaat. Een dilemma? Of wellicht ook niet.

‘Oude Leren’ versus “Nieuwe Leren’

Leren op basis van het ‘Oude Leren’ bestaat veelal uit een 5-daagse klassikale theoretische training á gemiddeld € 2200,- (excl examen) voor 1 medewerker, in sommige gevallen aangevuld met de kosten van het regelen van vervanging op de werkplek. Hoe weet je als manager of deze investering zijn geld heeft opgebracht? Antwoord: door na afloop van de training de medewerker examen te laten doen, waarmee de kennis wordt getoetst. Mede door de vele oefenexamens is dit nog geen garantie dat de kennis ook succesvol in de praktijk kan worden toegepast. Daarvoor dient er te worden gekozen voor een praktijkgerichte IT training welke wordt gegeven door een gespecialiseerde IT opleider die werkt met ervaren praktijkdocenten. IT-University voldoet volledig aan dit praktijkgerichte profiel. Daarnaast bieden wij onze IT trainingen aan op basis van het ‘Nieuwe Leren’. Meer leervormen, waardoor het voor de medewerker mogelijk wordt om zich meer (praktijk)kennis eigen te maken in minder werktijd en voor minder geld. Een praktijkgerichte IT opleiding kost bij IT-University rond de € 750,- (incl examen) per medewerker. Aangevuld met het slagen voor het examen en behalen van de certificering is dit de ideale combinatie om de effectiviteit van de opleidingsinvestering te borgen.

Binden & Boeien

Certificering is voor de ICT manager een uitstekend middel om zijn medewerkers te ‘binden & boeien’. Tevens kan een ICT manager door middel van behaalde certificeringen de specifieke kennis van zijn mensen/afdeling aantonen (mits geen ‘papieren certificering’), borgt hij de kwaliteit van zjn afdeling en wordt er een concurrentievoordeel voor de werkgever gecreëerd.

Certificeringsoverzicht

IT-University heeft voor de belangrijkste IT opleidingen alle certificeringen uitgewerkt (zie menubalk boven aan de pagina) zodat middels een certificeringsoverzicht zichtbaar is welk(e) IT examen(s) en bijbehorende IT trainingen moeten worden behaald/gevolgd.

Conclusie

De mogelijkheid om zich te certificering door simpelweg een theorie examen te behalen leidt tot ongekwalificeerd personeel op de arbeidsmarkt en mogelijk tot devaluering van specifieke certificeringen. Bedrijven als Microsoft en Cisco hebben de examens recentelijk aangepast, zodat niet alleen op theoretische kennis een certificering kan worden behaald, maar er praktijkervaring nodig is om te kunnen slagen. Maar heeft het behalen van een certificering een toegevoegde waarde? Het antwoord is volmondig ‘ja’! Echter op voorwaarde dat de IT professional de behaalde kennis ook succesvol kan toepassen in de praktijk. Hierbij dient nadrukkelijk rekening te worden gehouden bij de keuze van de juiste IT opleider. Door te werken met praktijkopdrachten, een eigen virtuele labomgeving waarin de cursist kan oefenen en het alleen maar werken met ervaren praktijkdocenten geeft IT-University invulling aan het opleiden tot waardevolle en ervaren IT’ers. Mochten er na het bekijken van alle informatie vragen zijn, dan helpen wij graag. Bel 088 – 7800 900 of mail.
 

Vraag een demo aan

Vul onderstaande formulier in en ontvang de inloggegevens van ons demo-account. Geen creditcard benodigd en geen betalingsverplichtingen. Je kunt evalueert onze diensten gratis. Een account manager zal contact opnemen voor verdere assistentie.

captcha

GratisIT-opleiding
Mis de exclusieve aanbiedingen van IT-University niet. Abonneren je op onze Nieuwsbrief. Wellicht win jij één van de gratis IT-opleidingen die we iedere maand verloten onder de aanmeldingen.