Masterclass – Windows Terminal – Microsoft’s new command-line environment

In deze sessie zal Hyper-V MVP Ronald Beekelaar de nieuwe Windows Terminal-toepassing in Windows 10 installeren en demonstreren. Windows Terminal is de moderne en snelle vervanging voor het bekende zwarte command prompt venster. Dit kan worden gebruikt met opdrachtprompt (cmd.exe), PowerShell en andere opdrachtregelprogramma’s. Er zijn veel spannende nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor meerdere tabbladen, meerdere naast elkaar geplaatste deelvensters en rechtstreeks verbinding maken met Azure Cloud Shell vanaf jouw bureaublad. Microsoft is van plan Windows Terminal v1.0 uit te brengen in april 2020.
Ronald Beekelaar is een Microsoft Certified Trainer (MCT) en MVP in Hyper-V-technologieën. Hij presenteert regelmatig op (internationale) technische conferenties. Ronald biedt ook de Virtual Labs die IT University-cursussen gebruiken.
De Masterclass vindt plaats op 11 mei 2020, start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur CET.
Schrijf je nu mbv deze link in voor deze interessante sessie. Het is mogelijk om je voor meerdere sessie tegelijk in te schrijven. https://attendee.gotowebinar.com/register/4599179477779456781